Rusutjärvi sijaitsee Uudellamaalla Tuusulan kunnassa noin 30 kilometriä Helsingistä pohjoiseen, ja on kunnan keskuksen, Hyrylän, välittömässä läheisyydessä.

Kylän silmänvangitsijana on itseoikeutetusti Rusutjärvi itse. Sen keskeinen sijainti sallii asukkaille ja ohikulkijoille tilaisuuden nauttia idyllisistä maisemista ja seurata järven vaiheita eri vuodenaikoina.

Järvi tarjoaa myös useita virkistäytymismahdollisuuksia niitä kaipaaville. Itärannalla on yleinen uimaranta, ranta ja leirikeskus, jonka laajennus valmistui 2008, sekä monille lapsille tuttu leiripaikka Metsäpirtti . Länsirannalla on mm. kylän uimaranta ja useita Rusutjärviseuran ylläpitämiä ja vuokraamia venepaikkoja.

Rusutjärven vedenlaatu on pysynyt hyvänä, sillä järven kunnostustoiminta on ollut aktiivista. Järven happipitoisuutta seurataan mm. jatkuvasti tarkoituksiin kuuluvilla mittareilla.

Kylä on vireä ja kasvuvoimainen. Uusia asukkaita on tullut joka vuosi lisää ja se on näkynyt mm. siinä, että koulua on laajennettu kasvavan tarpeen mukaan. Rusutjärven koulussa opiskelee lukuvuoden 2017 aikana 104 oppilasta.

Kunnallistekniikkaa on tuotu vaiheittain kylän eri osiin. Vuoden 2005 aikana kylän eteläpuolelta koululle, aivan kylän sydämeen. Ja tästä on jatkettu Kurihakaan vuonna 2007. Turaniementie-Vetikko välisellä alueella viemäri linja valmistui loppuvuodesta 2008. Kolistimenmäen ja Vetikonalueella viemäröinti on toteutettu paineviemärillä.

Pyörätie on valmistunut Koivumäentien ja koulun välille vuonna 2006. eri komponenttiin.

Kolistimen ranta